Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Tudjuk, mire kíváncsi. Válaszolunk!

Munkánk során ügyfeleink gyakran tesznek fel hasonló kérdéseket, ezért úgy döntöttünk, a továbbiakban összefoglaljuk ezeket, hogy Önben se maradjon kérdés.

shutterstock 54774865 1

Hogy mi az a splitklíma? A splitklíma, más néven osztott klíma esetében egy kültéri és egy beltéri egységről beszélhetünk.

Ha arra lenne kíváncsi, hogyan is működik a klímaberendezés, akkor eláruljuk! A klímát hűtésre használja, a beltéri egység ventilátor segítségével hűti le a szobát, és a zárt rendszerben áramló hő a kültéri egységen keresztül a szabadba távozik. Ha a klímát fűtésre használná, a folyamat ellenkezőjét kell elképzelni.

Mi lenne, ha olcsóbb klímát vennék a hipermarketben? Hosszabb távon rosszul járna. A hipermarketekben kapható klímaberendezések gyengébb minőségűek és többet is fogyasztanak, mint a márkás társaik. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg alkatrészt kell cserélni bennük, gyakorlatilag az egész berendezés mehet a kukába, hiszen esetükben sem az alkatrészek utánpótlása, sem szervizelése nem megoldott.

Hogy milyen élettartalmúak a klíma berendezések? Ez több tényezőtől is függ. A minőségi berendezések természetesen tartósabb, minőségibb anyagból készülnek és rendszeres karbantartás mellett akár 20 évig is használhatjuk őket.

Mekkora teljesítményű legyen a klímaberendezésem? Ezt több tényező is befolyásolja, a beszerelés előtt szakembereink felmérik a terepet és azt is megállapítják, mi az Ön számára ideális. Általánosságban elmondhatjuk, hogy átlagos hőterhelés esetén légköbméterenként 30-35 Watt hűtőteljesítmény szükséges, viszont ez több tényező függvényében változhat.

Szabad-e házilag klímaberendezést szerelni és javítani? Nem. A klímaberendezés szerelése, javítása és karbantartása széleskörű ismereteket igényel. Aki házilag próbálja megjavítani a berendezést, a gépezeten kívül saját magát is veszélyezteti.

Mi a megfelelő hőmérséklet klimatizált helyiségben? Természetesen mindenkinek mások az igényei, de általánosságban elmondható, hogy a kinti hőmérsékletnél 6-8 fokkal alacsonyabb hőmérséklet ideális.

Maradt még kérdése? Látogasson el honlapunkra, hogy megkapja a választ vagy írjon nekünk! Forduljon hozzánk bizalommal!