Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Kérdés: érdemes-e gázkészülék csere mellett dönteni ?

Van olyan helyzet amikor a felhasználó kénytelen elgondolkodni egy gázkészülék csere végrehajtásában . Milyen esetekben jön ez szóba?

 

 

1. Ha a régi gázkészülék javítás  nagyon költséges , több fődarabot kell(ene) rajta cserélni

2. Ha nincs hozzá a javításhoz szükséges alkatrész . Ez bizony előfordul nagyon régi készülékeknél illetve olyan készülékeknél amelyeket kis darabszámban értékesítettek és utána a forgalmazó megszünt. Ilyenkor egyes alkatrészeket lehet pótolni , helyettesíteni más típusból, de vannak olyanok is amiket nem. A más típusú alkatrésszel való pótlásnak  is van egy olyan szabálya ,hogy a készüléket tilos átalakítani !

3. Ha a tulajdonos korszerűbb gázkészülék beszerelését tervezi. A gázkészülék csere eredményezhet  gázfogyasztás csökkenést illetve biztonság növekedést is . Például egy kondenzációs gázkészülék felszerelésével a gázfogyasztás csökken és biztonságosabbá is válik az üzemeltetés. A legfőbb energia megtakarítást füstgázban lévő energia részleges visszanyerésével érik el a gázkészülék gyártók. Ezáltal a szabadba kevesebb hőmennyiséget engedünk ki a kéményen át . A kondenzációs üzemű gázkészülék füstgáz hőmérséklete 45-50 Celsius fokos szemben a hagyományos gázkészülékek 150-180 Celsius  fokos értékével. Ebből is látszik a megtakarítás.

A másik szerintem talán még fontosabb érv a gázkészülék csere mellett a biztonságnövekedés . Ezen készülékek üzeme független a helyiség légterétől , vagyis a levegőt a kültérből szívják be és az égésterméket ventillátor segítségével távolítják el a szabadba. Így égéstermék visszaáramlás nem fordulhat elő. Egy ilyen gázkészülék besorolása úgynevezett "C" osztályos a működési elve , a levegő ellátás és égéstermék eltávolítás alapján.

Ha az ember gázkészülék csere mellett dönt akkor a következő teendők vannak . Az alábbiakban leírom egy gázkészülék csere "igaz történetét"

A tervezés és gázkészülék csere első lépéseként a tervező helyszíni felmérést készített a megvalósíthatóságról. Az általunk javasolt elképzelést figyelembe véve az előzetes „A” tervet elkészítette . Ezzel párhuzamosan a kéményseprő , kémény építő szakemberek a megvalósítandó 80/80 osztott Pps anyagú kéményre vonatkozó hő és áramlástani kéményméretezés szerint megépítették az égéstermék elvezető berendezést és levegőbeszívó csövet.

A kéményseprő vállalat képviselői a helyszínen ellenőrizték a kémény kivitelezést. Ennek során az égéstermék elvezetőn nyomáspróbát végeztek , mely O-ás szivárgási értéket mutatott , vagyis megfelelt. Ezen felül ellenőrizték az alsó és felső tisztítási lehetőséget. Az alsó tisztítási lehetőség tisztítóidom beépítésével , a felső a tető kibukó és a kéményseprő járda beépítésével teljesült. Sor került még a légbeszívó cső leszigetelt állapotának is a megtekintésére. Ezek alapján került sor a végleges kéményseprő-ipari szakvélemény kiadására. A végleges szakvélemény csatolva lett a gáztervhez. Az engedélyezett gázterv ( B terv) alapján kértük a gázóra leszerelését.

Az óra eltávolítása után lett megvalósítva a gázcsőszerelés és gázkészülék csere a terv szerint 4 méter hosszan 1 coll átmérőjű fekete gázcsővel és patentívek beépítésével láng hegesztéssel . A gázcsövet a készűlékhez 1 collos Mofém AHA BB-s golyóscsap és 1”-3/4” szűkített közcsavar valamint 50 cm hosszú bordázott sárga BB-s csatlakozású gázbekötő cső szerelésével oldottuk meg .

A szerelés elvégzése után Rothenberger Rotest GW 150/4 típusú próbapumpa alkalmazásával szilárdsági nyomáspróbát végeztünk a gázcsövön a készülék kizárásával 1 bár nyomáson 15 percen keresztül .

Ennek jósága után tömörségi nyomáspróbát hajtottunk végre nyitott készülékelzáróval 1500 mm vízoszlop nyomáson 5 percen keresztül. A vízoszlop nem süllyedt ,így eredményesnek bizonyult a vizsgálat.

A gázszolgáltató felé bejelentettük a szerelést és kértük a gáz MEO-t. A műszaki ellenőrzés során a gázművek dolgozója ellenőrizte a gázkészülék csere kivitelezését , beleértve a kémény , levegőellátás , gázcsőszerelés megfelelőségét , tervekkel való egyezőségét. A tömörségi nyomáspróba az ő jelenlétében is sikeresnek bizonyult. A helyszíni szemle alkalmával bemutattuk a feljogosított villanyszerelő által készített EPH ( egyen potenciálra hozó ) jegyzőkönyvet.

Az EPH kialakításának a lényege az , hogy az ember környezetében a különböző fémcsöveket és fémszerkezeteket és földeléseket összekötünk egymással ,hogy ne tudjon kialakulni potenciál különbség.

Ellenőrzésként bemutattuk a próbanyomás pumpa érvényes hitelesítési jegyzőkönyvét , illetve a fényképes gázszerelői igazolványt.

Az eredményes MEO után pár nappal a gázművek szerelői visszaszerelték és leplombálták a gázmérőt.

A tulajdonosnak a gázkészüléket beüzemelve és beszabályozva átadtuk. A beszabályzást a gázkészülék csere utolsó fázisaként Testo 327-1 típusú kalibrált füstgázelemző műszerrel végeztük . A mérési eredményeket rögzítettük .A bal oldali mérési eredmények az új, kondenzációs készülék , a jobb oldali a régi atmoszférikus égős berendezés paramétereit mutatják.

 

 Fstgzelemzs

 

A lap tetején lévő kérdésre válaszolva a gázkészülék csere a biztonság növekedése terén azonnal a takarékosság terén pedig hosszú távon kifizetődő befektetés.

20130522 1356151Kovács Attila épületgépész technikus,

gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló Tel . 06-30-942-1590