Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Az inverteres klímaberendezés

 

A hagyományos klímaberendezések úgy műkönek, hogy a beltéri egység érzékeli a szoba hőmérsékletét és amint ez az érték a távirányítóval beállítottnál magasabbra szökik, a kompresszor bekapcsol.

shutterstock 54774865 1

Amint a szoba hőmérséklete a beállított szint alá esik, a berendezés kikapcsol. A hagyományos klímaberendezés tehát lényegében folyamatosan ki- és bekapcsol annak érdekében, hogy a térben fenntartsa a kívánt hőmérsékletet.

Az inverteres klíma folyamatosan dolgozik kisebb teljesítményen, azaz nem kapcsol be igazán és nem is kapcsol ki igazán. Ez a teljesítmény pont akkora, amekkorát a körülmények a kívánt hőmérséklet fenntartásához megkövetelnek és ez a berendezés terhelése szempontjából rendkívül nagy előny.

Bár az inverteres klímák drágábbak, mint a hagyományos társaik, hosszú távon mindenképpen egy kifizetődő megoldásról beszélhetünk, ráadásul komfortérzetünket is emelhetik és emelett számos előnyüket sorolhatjuk fel.

Mivel a ki- és bekapcsolással nem kell bajlódnunk, nincs hőmérséklet ingadozás, így a térben a hőmérséklet állandó marad. Nem utolsó sorban biológiai szempontból sem a legjobb, ha a szervezet hol fázik, hol melege van.

Az inverteres klímaberendezés jóval csendesebb működés közben, mint a hagyományos társai, így éjszaka sem zavaró a múködése. Ennek az az oka, hogy a berendezés folyamatosan működik kisebb teljesítményen, így nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett.

A különféle elektromos berendezések telepítése során gyakran gondot okoznak az indítási áramlökések, melyeket a hálózat gyakran el sem bír. Az inverteres klíma minimális teljesítményfelvétellel kezdi meg működését, így a kezdeti áramlökések ezeknél a berendezéseknél nem okoznak gondot.

Az inverteres klíma nagy előnyei közé tartozik még, hogy használatuk során nem tapasztalhatunk hideg légáramot. Ennek az oka az, hogy a berendezés csökkentett teljesítménnyel képes dolgozni, így a kifújt levegő hőmérséklete is kellemesebbé válik, mint a hagyományos berendezések esetében.

Az inverteres klímaberendezések ára évről-évre csökken, hosszú távon pedig mindenképp jó választás és döntés egyszer beruházni egy minőségi termékre, majd hosszú éveken keresztül élvezni számos előnyét. Felkeltettük az érdeklődését? Forduljon hozzánk bizalommal!