Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Miért fontos a rendszeres klímakarbantartás?

Mivel a klímaberendezés használata során szennyeződik és kopik, mint minden gép, fontos, hogy rendszeresen karbantartsák. Csak azok tudják teljes körűen karban tartani a klímát, akik pontosan értik az egyes berendezések működését.                                                                                               shutterstock 176087558

 

Tapasztalt csapatunk Önnek is segíthet. Tudja meg, miért fontos a rendszeres klímakarbantartás!

Fő az egészség. Ugye Ön is így gondolja? És gondolta volna, hogy a rendszeres klímakarbantartás elmulasztásával berendezése épsége mellett saját és családja egészségét is kockáztatja?

Hűtés üzemmódban a beltéri egységben hideg és kondenzvíz termelődik, ez pedig a kórokozó gombák és baktériumok számára kedves környezet. Ilyen kórokozó például a rettegett legionella baktérium, melyet tüdőnk rémének is neveznek. A legionella baktérium légzőszervi betegséget idéz elő és akár halált is okozhat. Egy kis odafigyeléssel, azaz rendszeres klímakarbantartással azonban elkerülhetjük, hogy a kórokozó jól érezze magát otthonunkban.

A klímakarbantartás egy rendkívül összetett és bonyolult folyamat, éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy szakemberre bízza! Legelső lépése a gépezet vegyszeres tisztítása, gombátlanítása egy speciális eljárással. Ez az az elem, mely az ember egészsége szempontjából a legfontosabb. A többi lépés mind arra szolgál, hogy megóvjuk a klímaberendezést, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük előnyeit. A klímakarbantartás során nem csupán a gépezet élettartamát növelhetjük, hanem csökkenthetjük fogyasztását és óvhatjuk környezetünket.

A klímakarbantartás során a szakember ellenőrzi a hűtőkört, a légkondenzátor automatikáját és működését. Ez után kitisztítja a léghűtéses kondenzátort és megméri a hűtőkör szívóoldali nyomását. Ezt követi a légszűrők és a készülékek burkolatainak mosószeres tisztítása, a beltéri hőcserélő baktérium-mentesítése és gombátlanítása. Ez után a szakember ellenőrzi az elektromos bekötéseket, szükség esetén utánhúzza a kábelszorító csavarokat, beszabályozza az automatikákat. Végül ellenőrzi az érzékelőket és a védelmi funkciókat, ellenőrzi, hogy rendben működik-e a berendezés, szükség esetén elemet cserél az infra távirányítóban, majd teljesen baktériumoktól és gombáktól mentesen adja át a klímaberendezést a tulajdonosnak. Önnek is fontos az egészsége? Forduljon hozzánk bizalommal!