Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Biztosan sokakat érdekel a köznyelvben kazáncsere pályázatként ismert lehetőség. Ma voltam egy tájékoztatón és az elhangzottakból a következő általam legfontosabbnak tartott információkat és a tényeket írom le:

Az igénybe vehető összeg kb. 1500-2000 pályázat támogatására lesz elegendő . Tény : eddig a beadási oldalon már többszörösen regisztráltak ,ezért valószínű többen fognak feltölteni pályázatot

. A pályázókat beadási sorrend és a megtakarítás mértékének együttes figyelembevételével értékelik. Tény: akik a fűtőkészülék csere mellett a fűtési rendszerüket is korszerűsítik azok nagyobb eséllyel indulnak, mivel a lakásuk energiatanúsítási osztálya nagyobb mértékben emelkedik. Az energia tanúsítás kötelező , ami kiértékeli a kiinduló és a tervezett állapot közötti különbséget, akiknél a különbség nagyobb azok esélyesebbek.

A pályázaton maximum 4 lakásos házak indulhatnak. Tény : ezek a lakások a peremkerületekben és vidéken vannak és jellemzően családi házak .

A pályázathoz csatolni kell a tanúsítvány mellé egy gépészeti kapcsolási rajzot és tulajdoni lapot is , valamint a kivitelezővel kötött vállalkozási szerződést , ami tartalmazza a teljes vállalási árat tételes lebontásban . Tény : ezek költsége kb. 40.000 forint.

Az elszámolás utólagos , az esetlegesen megítélt pénzt ( max . 40% és max 650.000 forint )a pályázati munka kivitelezése után fizetik ki a nyertesnek , így a teljes kivitelezési összeggel rendelkeznie kell a tulajdonosnak , vagy hitelt kell felvennie.

A formai hibák azonnali elutasításhoz vezetnek, ezért a feltöltött pályázatok nagy része eredménytelen lesz. A pályázati munka kivitelezésére egy év áll rendelkezésre.

Mindezek figyelembe vételével nagyon hasznosnak tartom a pályázatot már csak azért is , mert felhívja az emberek figyelmét a korszerűbb fűtési módszerekre és a pályázatból kiesők is később önfinanszírozásban is a korszerűsítés mellett dönthetnek. Az az épületgépészeti cég akiknél voltam ismertetőn nagy érdeklődésről és forgalomról számolt be.

 

2014.október. 11