Forduljon hozzám bizalommal!    Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatja!

vizgazklima-hivj-most-mobil2vizgazklima-hivj-most-vonalas2

Turbós kémény

Turbós kéménynek nevezzük a zárt égésterű gázkészülékek kéményét , amelyben ventillátor segítségével távozik az égéstermék és az égéshez szükséges friss levegő beszívása is ennek közreműködése folytán  történik.

Napjainkban a zárt égésterű készülékek kiszorítják a kéményes készülékeket a működési elvük miatti jellemzők miatt. Új készülékek létesíténél csak zárt égésterű gázkészülékek felszerelését engedélyezik , gázkészülékcserénél A zárt égésterű gázkészülékek a felszerelés helyiségétől függetlenek a levegőellátás tekintetében és ezáltal sokkal biztonságosabbak is . Itt nem fordulhat elő , hogy elhasználják a helyiség levegőjét , vagy égéstermék áramlana vissza.

A turbós kémények lehetnek többféleképpen kivitelezve.

A háztartásokban a legjellemzőbb kétféle mód . Az egyik a koncentrikus , a másik a szétválasztott rendszer.

A koncentrikus rendszer cső a csőben rendszert jelent amikor a külső levegőcsőben attól elzártan a cső belsejében található az égéstermék elvezető cső .Ez a rendszer rövidebb kéményekre jellemző a zárt égésterű gázkészülékek ventilátor korlátai miatt.

A másik rendszer az osztott rendszer , amikor a levegő beszívás és az égéstermék elvezetés külön csövön történik. Ezzel a módszerrel jellemzően hosszabb kémény távolságok érhetőek el.

A turbós kémények speciális esetei a kondenzációs kémények . Ezek szintén a zárt égésterű gázkészülék ventilátorrának munkája során valósítják meg a levegő ellátást és égéstermék eltávolítást. A kondenzációs gázkészülékek égéstermékének hőmérséklete  45-50 Celsius  fokos , ezért az anyaga Pps műanyag vagy igényesebb kivitelben az égésterméké saválló acél.

Az  alábbi képen az új ( bal oldali kép  ) és a régi ( jobb oldali kép ) gázkészülék füstgáz elemzővel mért értékei láthatóak .

Ezek kivitelezésével foglalkozunk , komplett gázkészülékcsere lebonyolításával együtt is .